GELUIDSLABEL

Miljoenen huizen in Nederland staan op een te lawaaiige plek volgens onderzoek van RTL Nieuws. Niet alleen vervelend, maar ook nog eens slecht voor je gezondheid. Heb je als particulier een woning aan een drukke weg, langs het spoor of nabij een vliegveld? Of heb je een woning waar je binnen (bijna) letterlijk het lawaai van buiten ervaart? Dan is een geluidslabel een eerste stap richting een oplossing!

WAT IS EEN GELUIDSLABEL?

Een geluidslabel is een uitgebreide berekening waarbij de geluidswering van je woning wordt bepaald op basis van diverse kenmerken. Eenmaal bekend, dan geeft het label niet alleen inzicht in de geluidswering van je woning. Ook de te nemen maatregelen om de geluidsisolatie te verbeteren, maken wij hiermee inzichtelijk voor je. Kort gezegd: het geluidslabel geeft dus aan hoe goed je woning geïsoleerd is en wat je eraan zou kunnen doen om het te verbeteren. Hierbij adviseren wij enkel maatregelen die kostenefficiënt kunnen worden uitgevoerd. De uitvoering van deze maatregelen is niet inbegrepen. Het nieuwe geluidslabel na realisatie van de maatregelen verstrekken wij echter wel gratis. We zien je dan ook graag in actie komen en tevreden terugkijken op de eerste stap richting de oplossing.

IN 3 STAPPEN EEN GELUIDSLABEL

Stap 1: geluidslabel aanvragen
Stap 2: inspectie uitvoeren
Stap 3: geluidslabel registreren

INSPECTIEDATUM GEPLAND: VERGEET DE BENODIGDE DOCUMENTEN NIET

Voordat de inspectie uitgevoerd kan worden, heeft onze inspecteur een aantal documenten nodig (welke dat zijn lees je hier). Deze kun je direct naar ons toesturen via info@nibag.nl, maar dit kan ook op een later tijdstip zolang dit maar voor de inspectie gebeurt.

WAAROM NIBAG VOOR HET GELUIDSLABEL?

• Gecertificeerd door KIWA;
• Al vele jaren ervaring met het opstellen van labels voor woningen en utiliteitspanden;
• Inspectie op een dag en tijd dat het jou uitkomt;
• Compleet ontzorgd;