VEELGESTELDE VRAGEN ENERGIELABELS WONINGEN

WANNEER MOET IK EEN ENERGIELABEL HEBBEN?

Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur of oplevering van woningen. Bij het ontbreken van een geldig energielabel riskeert de woningeigenaar een boete. Er zijn enkele uitzonderingen. Welke dat zijn? Hier vind je de complete lijst met uitzonderingen.

HOE VRAAG IK EEN ENERGIELABEL AAN?

Op dit moment is het niet mogelijk om een energielabel voor particulieren aan te vragen via de webwinkel.

Je kunt een energielabel aanvragen door hier te klikken. Hier vul je je postcode, huisnummer en eventueel toevoeging in. Klik vervolgens op 'ophalen woninggegevens'. De gegevens van jouw woning, zoals het bouwjaar, oppervlakte en energielabel, worden nu opgehaald van het Kadaster en de Rijksoverheid. Klik vervolgens op 'nieuw energielabel opstellen'. In het scherm dat de te voorschijn komt, kun je je contactgegevens invullen én een datum voor het maken van een afspraak. Let op! Vul hier de contactgegevens in van diegene die aanwezig is bij de inspectie. Klik vervolgens op opslaan en gegevens controleren en rond de betaling af. Nu is de afspraak gemaakt!

WAAR KOMEN DE WONINGGEGEVENS VANDAAN?

Onze Energielabelaanvraag is gekoppeld aan het Kadaster en de RVO. Uit deze databases worden de gegevens van jouw woning gehaald, zoals oppervlakte, bouwjaar en of de woning wel of niet over een energielabel beschikt. De gegevens die wij ophalen zijn dus altijd up-to-date.

WAAROM ZIJN DEZE WONINGGEGEVENS NODIG?

Wij hebben deze woninggegevens o.a. nodig om het energielabel te kunnen bepalen. Ook wordt de prijs voor het label bepaald aan de hand van m2.

HOELANG DUURT HET VOORDAT IK MIJN ENERGIELABEL KRIJG?

Wij streven ernaar om binnen 7 dagen na inspectie het energielabel naar je op te sturen per e-mail.

IK KAN GEEN TOEGANG TOT DE GEMEENSCHAPPELIJKE INSTALLATIES/DAK GEVEN TIJDENS DE AFSPRAAK.

Neem zo snel mogelijk contact met ons op. Kun je op een ander moment wel toegang geven, dan proberen we de afspraak te verzetten. Kun je helemaal geen toegang regelen, dan kunnen we helaas geen energielabel verzorgen. Annuleer je de inspectie uiterlijk 7 dagen voor de geplande afspraak, dan krijg je de betaalde kosten terug. Annuleer je daarna, dan kunnen wij de kosten helaas niet meer terugstorten.