ENERGIELABEL PARTICULIER

Op dit moment is het niet mogelijk om een energielabel voor particulieren aan te vragen via de webwinkel.

Heb je als particulier een nieuwe woning op het oog, maar je huidige woning is nog niet verkocht? Erg leuk, maar ook best spannend! Toch? Bij de verkoop van je huis komt namelijk een hoop kijken. Zo dient iedere particulier die een huis wil verkopen (of verhuren) te beschikken over een geldig energielabel. Om het energielabel vast te stellen, moet een inspecteur langs komen.

WAT IS EEN ENERGIELABEL?

Een energielabel is een uitgebreide berekening waarbij de energie(on)zuinigheid van je woning wordt bepaald. Hoe goed is je woning geïsoleerd, welke installaties zorgen voor de warmte, ventilatie of koeling en hoe zuinig zijn deze eigenlijk? Alle kenmerken samen bepalen het energielabel van je woning. Is dit eenmaal bekend, dan geeft dit label niet alleen inzicht in de (on)zuinigheid van je woning, maar daarmee ook of de te verwachte energielasten gemiddeld hoog of laag zullen zijn. Daarnaast biedt het label inzicht in de mogelijke verbeteringen die aan je woning kunnen worden gedaan om de energiezuinigheid te verhogen en daarmee de energielasten te verlagen.

IN 3 STAPPEN EEN ENERGIELABEL

HOE VRAAG IK EEN ENERGIELABEL VOOR MIJN WONING AAN?

Via ons aanvraagformulier controleer je eerst of je woning nog geen energielabel heeft. Dit doe je door je postcode en huisnummer in te vullen. Heb je nog geen geldig label? Dan kun je die vervolgens direct aanvragen. De datum en tijd van de inspectie kun je zelf bepalen. Hulp nodig bij het aanvragen van het energielabel? Bekijk dan onze veelgestelde vragen.

INSPECTIEDATUM GEPLAND: VERGEET DE BENODIGDE DOCUMENTEN NIET

Voordat de inspectie uitgevoerd kan worden, heeft onze inspecteur een aantal documenten nodig (welke dat zijn lees je hier). Deze kun je direct uploaden tijdens het aanvragen van het energielabel van je woning, maar dit kan ook op een later tijdstip. Na het inplannen van de inspectie ontvang je namelijk een e-mail met de inlog tot het portaal. In dit portaal kun je o.a. de gegevens van je woning en de datum van de inspectie vinden, maar je kan hier ook de benodigde documenten uploaden.

WAAROM NIBAG?

• Gecertificeerd door KIWA;
• Al vele jaren ervaring met het opstellen van energielabels voor woningen en utiliteitspanden;
• Inspectie op een dag en tijd dat het jou uitkomt;
• Compleet ontzorgd;